9 augustus 2010

Jelle en Paulien

Als fan van David Sedaris, had Paulien alvast iets gemeen met Aaf Brandt Corstius. Tenslotte is Aaf (één van) Davids trouwste pleitbezorger(s) in Nederland. En als je eenmaal een liefhebberij deelt met de zus van Jelle, is de weg naar het hart van Jelle, zo schat ik in, geplaveid.
Gisteravond was Paulien dan ook Jelles Zomergast. Paulien had niet veel diepzinnige dingen te vertellen en de reden dat ik na een uur nog geboeid zat te kijken, was dan ook niet dat mijn intellectuele honger gestild werd. De werkelijke reden was, dat Jelle Paulien voor het oog van tout Zomergasten-kijkend Nederland verlegen, subtiel en o zo romantisch het hof maakte. Het deerde hem kennelijk in het geheel niet dat ik daar schaamteloos getuige van was en dat ik nog net niet kwijlend 'ach' en 'kijk nou hoe schattig' riep. Paulien deed ook geen moeite om aan Jelles paringsdans te ontkomen; ze leek die zelfs aan te moedigen en zich de waarheid van 'it takes to to tango' te realiseren. Zo beantwoordde ze niet alleen Jelles vraag of ze wel eens in haar eentje lacht, ze vroeg hem op haar beurt, schuin onder haar wimpers vandaan lonkend: 'Jij ook?'

Paulien Cornelisse
Ik zag het direct voor me: Paulien die vanuit het echtelijke bad hardop lacht om een anekdote van David Sedaris en Jelle die van achter het aanrecht naar boven roept, waar ze om moet lachen. Als Paulien zegt dat hij dan echt even boven moet komen, zodat ze een stukje voor kan lezen, gaat Jelle met zijn keukenschort nog voor zijn heel kleine, verwaarloosbare dertigersbuikje, gezellig op de rand van het bad zitten en luistert hij aandachtig naar Pauliens voordracht.


Jelle Brandt Corstius
Als ze 'einde' heeft gezegd, zoals zij dat alleen zeggen kan, zal hij zachtjes grinniken, haar op haar vochtige haar zoenen en zeggen: 'Over een half uur is het eten klaar, schat', waarna Paulien hem 'suucces' zal wensen en Jelle zal zeggen dat je 'succes' moet zeggen, maar dat hij het haar niet kwalijk neemt dat ze het verkeerd uitspreekt.
Tot zover mijn fantasie. Het hoogtepunt van de avond was voor mij het moment waarop Jelle, midden in een nietszeggende, maar intieme conversatie met Paulien, met een iets lagere stem dan normaal gesproken, zei: 'Kom eens even hier.' Paulien keek Jelle een seconde verbaasd aan en boog haar hoofd naar Jelle toe.
Net toen ik dacht dat Jelle en Paulien mij ook nog de aanblik van hun eerste zoen zouden gunnen, vroeg Paulien: 'Zit de vlieg daar?' Ze wees met haar ogen naar het haar op haar voorhoofd. Jelle had de vlieg inmiddels van Pauliens hoofd verjaagd en zei vertederd: 'Ja, de vlieg zat op je. Zo.'
De vlieg keerde, tot mijn grote spijt, niet één keer meer naar Pauliens hoofd terug. Zo gebeurde het, dat ik tot het eind van de aftiteling met open mond naar de televisie zat te kijken in de hoop dat Jelle en Paulien, die ik al jaren lijk te kennen, nadat de spots gedimd waren en ze geen geluid meer hadden, zouden vergeten dat ze nog steeds in beeld waren en elkaar eindelijk zouden zoenen.

4 opmerkingen:

 1. Nou, het past hier ook wel:


  EINDE

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha, superleuk! Ik moet die uitzending even terugkijken denk ik!

  En natuurlijk nog geen einde. Wordt vervolgd! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste Anne-Jo,

  Hoe komt het dat jij Maura Henkes zo leuk vind.
  Houd haar eens eventjes lekker met rust!

  Kus,

  Leon Hassing

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Leon,

  ik lees je reactie nu pas. Maura was vroeger mijn buurmeisje, dus vond ik het leuk om haar blog te lezen. Ik wist niet dat dat verboden was. Iemand met rust houden is trouwens geen goede uitdrukking.
  Verder wens ik geen kus van een vreemde man te krijgen.

  Anne-Jo

  BeantwoordenVerwijderen