22 april 2011

Deze week zag ik...


...Theije de overstap maken van twee slaapjes naar één slaapje overdag.

 ...blauwe bloemetjes bloeien in de voortuin, waarvan ik niet meer weet hoe ze heten. Kan één van jullie, trouwe lezertjes, mij uitsluitsel geven? Is het soms akelei?


 ...op de plek waar ik sla gezaaid heb, allerlei groene dingetjes bovenkomen, die verdacht veel lijken op het onkruid dat ik vorige week op diezelfde plek heb weggehaald. De groene dingetjes komen echter alleen op de plek van de sla omhoog en verder nergens, dus ik durf ze er niet uit te trekken, omdat ik bang ben dat het stiekum toch sla is. Weet iemand of opkomende sla er zo uitziet?

...de vijgenboom hard zijn best doen.

...de braam heel hard groeien,

net als de framboos,

 ...waar al knoppen in zitten.

 ...de plantjes die ik vorige week pootte, goed aanslaan.

...lange rijen luiertjes drogen en bleken in de zon.

...heel veel schone was door mijn handen gaan.

...de stapel strijkgoed groeien in afwachting van koeler weer. Vanochtend heb ik toch maar de moed uit mijn schoenen geraapt en mij van mijn huisvrouwelijke kant laten zien door bij een temperatuur van 23 graden Celsius de woonkamer, met behulp van een stoomstrijkijzer, in een sauna te veranderen en de stapel strijkgoed weg te werken.

...een einde komen aan de beproeving van Lisbeth Salander.


Deze week zag ik is een initiatief van Daan en Roos. Hier kun je zien wie er deze week ook iets zagen.

11 opmerkingen:

 1. mooie week! ik wil ook nooit niets binnen doen met mooi weer, maar het moet wel nu!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijke week. Die blauwe bloemetjes zijn geen akelei, dat weet ik zeker. Maar wat het wel is? Geen idee... En ik word helemaal blij van de luiers aan de waslijn :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een lekker drukke week had jij. Leuk, is dat al die wapperende luiertjes in de wind, ik word er zelf ook altijd blij van als ik de was buiten kan laten drogen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi die luiers!! ik wil ook overstappen op katoen heb je een tip? ik vind de aanschaf r van duur (mssn heb k niet goed gekeken..)
  maar ben zelf nu wel over op katoene doekjes al zie laatste blog ;)
  Maar je tuintje staat r mooi bij =D
  Fijn weekend
  Ps Raf geeft de zaadjes elke dag trouw water =)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad veel te warm weer om te strijken en veel leuker om naar al dat groeiende te kijken, behalve dan die strijkgoedberg natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat jammer dat je die dikke pillen uit had. Ik wou dat ik er nog in moest beginnen, maar ik heb ze ook al uit. Druk weekje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. weer een mijlpaal van 1 naar twee slaapjes.
  Fijne Paasdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @littleminimama Ik heb alleen ervaring met de katoenen luiers van Kiddy Bips. Daar heb ik voor gekozen op basis van een testrapport. Ze kwamen als beste uit de bus qua pasvorm, vochtabsorptie en droogtijd. Ik vind het aan te raden, maar je bent wel meer tijd kwijt per verschoning en je moet wat vaker verschonen.
  De aanschaf is inderdaad duur, maar als je verder geen pampers meer gebruikt, ben je, als je ze voor 1 kindje gebruikt, evenveel kwijt als bij pampers en als je ze voor 2 kindjes gebruikt ben je goedkoper uit. Wij gebruiken alleen nog pampertjes als we een hele dag weggaan en voor 's nachts, omdat we geen zin hebben om Theije dan helemaal wakker te laten worden als hij alleen even wil drinken. Als je een hele dag weggaat, kun je ook katoenen luiers gebruiken hoor, maar wij vinden dat nou net weer een beetje veel gedoe, omdat je dan die natte luiers de hele dag meeneemt en het gewoon handig is als je in de dierentuin bent, dat je maar twee of drie keer hoeft te verschonen.
  Als je nog meer informatie wilt, mail je maar ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Amsonia Tabernae? dat blauwe bloemetje? Ik had het ooit ook in mijn tuin, mooi! (* tot ik het waarschijnlijk per ongeluk wegschoffelde... *)

  Groets,
  Sacha (www.les-bastides.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Inderdaad Sacha, die is het! Toen er nog geen bloemetjes in zaten, heb ik het ook even voor onkruid gehouden, dus het is aan mijn nalatigheid wat het wieden van onkruid betreft te danken dat het er nog staat.

  BeantwoordenVerwijderen