29 maart 2011

Zonder titel

Het Vlaamse zaad dat ik besteld heb, omdat ik een moestuin in de achtertuin wil, laat al ruim twee weken op zich wachten en ik begin nu ongeduldig te worden. Ik voorzie dat het zaad bezorgd wordt op de eerste dag van een regenperiode en dat ik sowieso al te laat ben met het planten van de rabarber om nog iets te oogsten dat geschikt is om moes/taart/jam van te maken. Ik heb nogal een pessimistische inslag, mocht het u nog niet opgevallen zijn.
Ik heb bovendien pas na anderhalve week door mijzelf opgelegd huisarrest (als je niet thuis bent op het moment van bezorgen, bellen ze een dag later nog een keer aan en daarna gaat het zaad weer terug naar Vlaanderen), ontdekt dat je op je persoonlijke Zaadhuispagina kunt zien of je bestelling al onderweg is of niet. Mijn bestelling wordt nog steeds verwerkt door een medewerker. Het volgende stadium is dat de bestelling verzonden wordt, dus het kan nog wel even duren. In elk geval weet ik nu dat ik de komende dagen nog met een gerust hart aan de wandel kan gaan, zonder dat ik de Belgen misloop.
De achtertuin is dus nog een kale akker, de voortuin daarentegen is ook door onze vrienden uit het dierenrijk goedgekeurd. Ze hebben het er naar hun zin en bouwen er soms zelfs een feestje.


Verder heb ik niet veel te vertellen. Behalve dat het mij zowaar is gelukt om geld terug te krijgen van een boosaardige Marktplaatsmevrouw die mij drie nieuwe babytruitjes had verkocht, die alles behalve nieuw bleken te zijn. Ze zagen eruit alsof ze een paar nachten in een volle theepot hadden doorgebracht. Ik heb mijn allerassertiefste daad ooit verricht door mijn boosheid digitaal te ventileren en mijn geld terug te eisen en, parbleu, ik kreeg het terug! Ik heb zelfs nog de lankmoedigheid aan de dag gelegd om de truitjes terug te sturen. U bent gewaarschuwd: als u overweegt drie nieuwe truitjes met Bretonse strepen in maat 80 te kopen via Marktplaats, zie daar dan vanaf!
Rest mij nog u te waarschuwen voor de 260 gram bocht die Buisman in een pot stopt en het etiket Latte Macchiato durft mee te geven. Bij koninlijke beschikking nog wel. Omdat bij onze plaatselijke grutter de doosjes Nescafé Latte Macchiato standaard uitverkocht zijn en ik geen zin heb om daar, op een ander moment dan tijdens het wekelijkse boodschappen doen nog voor terug te gaan, dacht ik: zou er een alternatief bestaan dat wellicht ook goedkoper is? Mijn oog viel op de Buismanpotten en ik zou er best wat voor over hebben als het daarbij gebleven was, maar nee, mijn Zeeuwse wortels droegen vrucht en ik koos voor dit goedkope surrogaat. Dat heb ik geweten: per beker koffie heb je 4 (!) eetlepels poeder nodig om te zorgen dat je koffie niet op thee lijkt (tot zover de bezuiniging) en de schuimlaag is flinterdun en lost in het niets op als je langer dan 5 seconden wacht om je koffie op te drinken. Je hebt dus een latte zonder schuim of een verbrande strot.

Ik (of eigenlijk: mijn calvinistische geweten) vind nu dat het zonde is om de pot in het toilet te legen, hoewel dat alleszins billijk zou zijn en dus moet ik nog een aantal bekers van het spul drinken, voor ik weer de echte, dure sachets met instant Italiaans, hip, zonnig  Forum-Romanumgevoel mag kopen.2 opmerkingen:

  1. Hahaha, misschien is het niet allemaal om te lachen, maar je schrijfstijl is heel humoristisch en beeldend. Dus de (latte)moraal is; goedkoop is duurkoop?!
    Ik hoop dat je zaaigoed snel bezorgd wordt, dan kun je ook de tuin in. (en er over vertellen)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is inderdaad de conclusie! Je mag er best om lachen, hoor, dat zie ik maar als een compliment. Is het allemaal toch nog ergens goed voor (verzuchtte zij)

    BeantwoordenVerwijderen