20 juli 2010

Neamfrodel

'Wat gaat U doen?', vroeg Neamfrodel.
'Muggen gazen!' antwoordde Alsatubel, wat hem nogal een somber antwoord leek.
'Wat is dat?' vroeg Neamfrodel.
'Daar ben je nog te jong voor,' zei Alsatubel, 'en bovendien zou het jouw slag niet afgaan. Ik kom zo wel bij jullie... hoop ik...'
'Mag ik U niet helpen?' had Neamfrodel toen gevraagd, maar toen was Alsatubel kwaad geworden en hij zeide dat Neamfrodel wat hem betreft tussen de ventilator mocht geraken. Dit vond Neamfrodel een belediging van zijn oprechte leergierigheid en toen Alsatubel bovendien nog liet volgen, dat Neamfrodel in het algemeen beter zou doen wat meer op zijn eigen gedrag te letten, was de laatste eveneens kwaad geworden en had hij, heel plotseling en zonder er eigenlijk bij te denken gezegd: 'U is vertoeld, namelijk vetjens!'

18 juli 2010

Cunegonde

Archibald, heet hij, dacht Cunegonde, en ik begin er niets mee, om het maar eenvoudig te houden, want een dergelijke vis heb ik nog nooit gezien. Er was nog een andere gedachte waar Cunegonde niet meer van af kwam en die gedachte was: Dit is opwinding.

12 juli 2010

Pfff...!

Je zult deze week maar uitgerekend zijn. Weëen krijgen, moeten puffen, moeten persen in deze hitte!
En als je deze week wel uitgerekend bent, maar nog niet gaat bevallen, dan heb je in elk geval een dikke buik, waarschijnlijk dikke voeten, het warm en misschien wel moeite met slapen. Ook dat valt niet mee.
Om E., die nu veertig weken zwanger is, een hart onder de riem te steken en om mijn viltstiften weer eens fijn te kunnen gebruiken, maakte ik gisteren deze kaart.


(In het echt is E. mooier!)
Bij gebrek aan witte kaarten heb ik het op de achterkant van een kartonnen doosje zoogcompressen getekend...

6 juli 2010

4 juli 2010

Zachry

"Ik heb meer as veertig lange jare tege mezelf geschreewd, ja, tege de Zachry van nege, O, luister! Soms ben je zwak tege de wereld! Soms kun je niks doen! Da's jou schuld nie, da's de schuld van die kaduke wereld, meer nie! Maar hoe hard da'k ook roepte, Zachry de jongen, hij hoorde me nie en zal dat ook nooit doen."

Sonmi-451

"Tijd zorgt ervoor dat geschiedenis niet op één en hetzelfde moment gebeurt; tijd is de snelheid waarmee het verleden verdwijnt."

Ik associeer boekjes die ergens bij zitten met mensen die goed voor hun spullen zorgen

Dit was het weekend van 'we scoren gratis of voor bijna niets leuke dingen'.
Wij zijn thans in het bezit van een nauwelijks gebruikte BabyBjörn-draagzak, waarin Theije, comfortabel op papa's buik hangend, vervoerd kan worden, zonder dat wij andere mensen met de kinderwagen over hun likdoorns rijden. We hadden de draagzak bij Prenatal gezien, maar daar moest hij € 139,- kosten, wat wij nogal veel vonden. Op nooit genoeg volprezen Marktplaats vond ik hetzelfde exemplaar, met het boekje er nog bij (geen idee wat je daaraan hebt, maar ik associeer boekjes die ergens bij zitten met mensen die goed voor hun spullen zorgen) voor het vriendelijkere bedrag van € 20,-.
Bijkomend voordeel: Theije vindt het oergezellig om erin te zitten en valt, op de kadans van onze wandeling en Jonathans hartslag, heerlijk in slaap. Foto hiervan volgt nog, aangezien we die nog niet gemaakt hebben en we Theije, die nu in zijn bedje ligt, niet op elk willekeurig moment dat wij een foto van hem willen maken, het slachtoffer willen laten worden van onze vastleggen-voor-het-nageslacht-manie.
Verder heb ik voor zeven euro mijn prentenboekenhonger wat kunnen stillen. Ik kocht Het vergeten Pietje voor 2 euro en Nippertje voor 5 euro. Ze zijn tweedehands, maar zien er nog prima uit.




En dan de verovering waar ik nog het meest vrolijk van word: het inpakpapier van Albert Hein. Helemaal gratis, maar o, zo mooi! Ik was zaterdag bij de grootgrutter toen mijn oog erop viel en ik moest het hebben. Ik was alleen bang dat ik in mijn kraag gegrepen zou worden als ik zomaar een meter zou meenemen, dus ik heb net gedaan of ik een sixpack anderhalve-liter-flessen Spa rood wilde inpakken en toen durfde ik wel een enorm stuk af te scheuren en op te rollen. Ik heb het veilig door de regen geloodst en ik weet al welk vriendinnetje ik blij kan maken met een boek dat in dit papier is ingepakt. Het is zo prachtig!


Misschien scheur ik nog wel een keer een eind af om het in te lijsten en in de keuken te hangen.